Leuke Tips Voor Jouw Stedentrip Oslo - Vakantie Voor Tieners

Published Jan 11, 22
4 min read

Stedentrip Fjord-noorwegen 2021 - Beste Aanbiedingen

000 inwoners) gastheer voor de Olympische winterspelen. De Noorse hoofdstad wordt omringd door een heuvelachtig landschap met uitgestrekte bossen en meren met alle mogelijkheden voor allerlei outdoor activiteiten. Deze unieke combinatie van natuur en cultuur maakt Oslo tot een bijzondere citytrip bestemming met unieke bezienswaardigheden. Noorwegen vakantie boeken – onze tips! Oslo bezienswaardigheden Koninklijk paleis Het koninklijk paleis in Oslo, in Noorwegen – beter bekend als Slottet – werd in de 19e eeuw gebouwd aan de Karl Johans Gate, naar een ontwerp van Hans Ditlev Franciscus Linstow.

Sinds 2002 is het paleis in de zomermaanden geopend voor publiek. Iedere dag, ongeacht het weer, vindt er om 13. 30 een wisseling van de wacht plaats. Slottet, het koninklijk paleis in Oslo. Akershus Festning Aan de oostkant van de haven ligt Akershus Festning, een kasteel gebouwd in 1299 met daaromheen een groot fort uit 1592.

Treinreis 3-stedenreis   NorskeStedentrip Oslo, Noorwegen De leukste bezienswaardigheden Oslo!


Nooit lukte het om het kasteel in te nemen tot aan de tweede wereldoorlog. De nazi’s bezetten het complex en maakten er hun Noorse hoofdkwartier van. Je kunt Akershus Festing bezoeken via een poort aan het einde van Akersgata of Kongens gate bij Kirkegata. In het complex ligt het verzetsmuseum en een mausoleum waar enkele leden van het Noorse koningshuis begraven liggen.

21-daagse Zuid-noorwegen Rondreis: Bezienswaardigheden

Akershus Festning. De haven van Oslo. Oslo Opera House Het Oslo Opera House behoort tot de meest iconische moderne gebouwen van heel Scandinavië. Het gebouw, ontworpen door Snøhetta, moet een gletsjer in de Noorse wateren voorstellen. Wat normaal niet mag kan hier wel: het hele dak van het Opera House is toegankelijk om op te lopen.

Op Stedentrip in Europa?   44x de leukste citytrips binnen Europa!Noorwegen stedentrip: Top Aanbiedingen! HomeToGo


De Opera van Oslo organiseert het hele jaar door voorstellingen, zowel binnen als in de open lucht. Oslo Opera House. Stortinget Vlakbij het koninklijk paleis aan de Karl Johans Gate ligt Stortinget, het Noorse parlementsgebouw. Fjorden Noorwegen. Hier komt het parlement, ofwel Storting, bij elkaar. Het indrukwekkende gebouw stamt uit 1866 en is te bezichtigen onder leiding van een gids.

Munch museum Edvard Munch is de bekendste Noorse kunstenaar die vooral bekend is van het wereldberoemde werk ‘de Schreeuw’ (zie hierboven). vakantie oslo. Helaas werd dit werk in 2004 uit het museum gestolen. Het is later zwaar beschadigd teruggevonden (in de Nationale Gallerie is een ander deel van de Schreeuw te bewonderen).

Roadtrip Noord Noorwegen - De Ultieme RouteZelfportret van Munch in het Munch Museum. Vikingskipshuset De vikingen begroeven hun edelen en andere belangrijke personen in speciale grafboten. Drie van deze boten, zo’n 1100 jaar oud, zijn bewaard gebleven en te zien in het Vikingskipshuset. In de schepen werden ook verschillende kostbaarheden en gebruiksvoorwerpen begraven voor het hiernamaals.

Astrup Fearnley Museet Het Astrup Fearnly Museet in het centrum van Oslo’s waterfront is één van de artistieke hoogtepunten van de stad. Het museum is gevestigd in een prachtig houten gebouw met zeil-achtige daken die het een aanzicht van een oude boot geven. Het museum bestaat uit twee gebouwen; één voor de eigen collectie en één voor een wisselende collectie.

Vakantie in Noorwegen - Tips, Inspiratie & Aanbiedingen   Wiki VakantieStedentrip Oslo: highlights, tips en hotspots! Noorwegen


Astrup Fearnley Museet. Kon-Tiki Museet Het Kon-Tiki museum ligt op het schiereiland Bygdøy en is een geweldig museum voor kinderen. Het museum is gewijd aan de expedities van Thor Heyerdahl op de Kon-Tiki, een vlot waarmee hij van Peru naar Polynesië voer in 1947. Hij wilde met zijn expeditie bewijzen dat prehistorische volkeren die nu ver van elkaar wonen ooit met elkaar in contact zijn geweest.

Goedkope Stedentrip Oslo? Citytrips Va € 220,-

Holmenkollen skischans en museum Vanuit heel Oslo is de grote Holmenkollen skischans te zien. Nog leuker is het om bovenop de skischans te staan. Hier heb je een adembenemend uitzicht over Oslo, de Oslofjord en de uitgestrekte bossen. Naast de skischans ligt het Skimuseum. Vakantie naar de Fjorden. Hier wordt de geschiedenis van het skiën tentoongesteld, van 4000 jaar oude rotstekeningen tot de tijd van de Vikingen tot aan het moderne skiën van nu.

Vigeland Park Het Vigeland park is ’s werelds grootste beeldenpark gemaakt door één enkele kunstenaar en het is één van de populairste toeristenattracties van Noorwegen. In het park staan meer dan 200 beelden van beeldhouwer Gustav Vigeland. De naakte figuren beelden de levenscyclus van de mens uit. Vigeland ontworp ook het design en de architectuur van het park.

Je kunt een mooie wandeling om het stadje maken door de oude stadsmuren te volgen. Fredrikstad. De Oslofjord Oslo ligt prachtig aan de uitgestrekte Oslofjord, een van de mooiste fjorden van Noorwegen. Zeker in de zomer zijn de diverse eilanden in de Fjord populair, zowel bij toeristen als inwoners van Oslo.

Stedentrip: Ontdek Het Noorse Trondheim - Bijzonder Plekje

Dit is de bekendste overtocht, maar er zijn vele andere opties mogelijk. Bijvoorbeeld een overtocht van Denemarken naar Zweden en dan noordwaarts naar Oslo. Tegenwoordig is de brug van Kopenhagen naar Malmö ook een fantastisch alternatief! Oslo weer en klimaat Oslo ligt in het zuiden van Noorwegen aan de Oslofjord.

Navigation

Home